Vleespakketten van Poldervlees

Poldervlees biedt u de mogelijkheid om een rundvleespakket te kopen van dieren die natuurgebieden van Landschap Noord-Holland in de Menningweerpolder begrazen. In deze terreinen staan allerlei kruiden die de koeien met smaak eten. En deze smaak vindt u weer terug in het vlees. In de winter krijgen de dieren hooi uit het natuurgebied als voedsel. Bovendien krijgen de dieren van deze boerderij alle tijd en ruimte om te groeien. Dat komt de kwaliteit ten goede.

Het vlees van onze Blonde d’Aquitaine koeien staat bekend als zeer smakelijk en niet vet. Onze dieren worden niet preventief behandeld met antibiotica en wij voegen geen kunstmatige kleur en geurstoffen aan ons vlees toe.

Eenmaal per maand wordt er een koe geslacht. Wij brengen de koe zelf naar de slachterij, dat vinden wij fijn. Na het slachten wordt de koe verder verwerkt bij onze ambachtelijke slager. Het vlees wordt na het uitbenen direct verpakt. Dit gebeurt in kleine porties. Alles wordt voorzien van een sticker waarop het soort vlees en de verpakkingsdata staat. Hierna wordt het vlees direct ingevroren, zodat de kwaliteit gehandhaafd blijft.

Ongeveer twee weken na slachting kunnen de pakketten worden uitgeleverd. Een vleespakket bevat 15 kilo vlees. Het vlees van de koe wordt naar verhouding verdeeld. In het pakket zit dus o.a. biefstuk, entrecôte, gehakt, runderworst, hamburgers, tartaar, magere runderlappen, etc.

Vooralsnog verkopen we uitsluitend vleespakketten van 15 kilo. Een pakket past in 1,5 diepvrieslade. U kunt natuurlijk ook een pakket met vrienden of familie delen.

Door het vlees als volledig pakket te verkopen kunnen we de prijs van dit natuurlijke, eerlijke vlees betaalbaar houden en de dieren de verzorging geven waar ze recht op hebben.

Niet al het vlees wordt verdeeld in de vleespakketten van Poldervlees. Er blijven ook een aantal mooie, bijzondere stukken over die los verkocht worden, zoals diamanthaas, bavette, longhaas, staartstuk, ossenstaart runderwang, ribeye en tong. Heeft u interesse, vraag er gerust naar.

Een vleespakket van Poldervlees weegt 15 kilo en kost € 192,50.

Voor dit geld weet u precies wat u eet. Een eerlijk en heerlijk stukje vlees. Langzaam gerijpt in de Eilandspolder. Vol van smaak.