Vleespakketten

Rundvleespakketten van Poldervlees

Eenmaal per maand laten wij een koe slachten. Hiervoor gebruiken wij alleen de vrouwelijke dieren die rond de zeven jaar oud zijn. Zij heeft dan een aantal kalfjes grootgebracht die ook weer bij ons opgroeien. Zo zorgt zij voor de continuïteit van het bedrijf. De koe wordt door ons zelf naar het slachthuis gebracht, dat vinden wij fijn en zorgt voor minder stress bij het dier.

Lokale slagerij

Na het slachten wordt de koe verder verwerkt bij onze ambachtelijke slager in Hoogwoud. Daar komt het vlees een paar dagen tot rust voordat het wordt uitgebeend. Het vlees wordt na het uitbenen direct verpakt en gevacumeerd. Dit gebeurt in kleine porties. Alles wordt voorzien van een sticker waarop het soort vlees, de verpakkingsdatum en de houdbaarheidsdatum staat. Hierna wordt het vlees meteen ingevroren zodat de kwaliteit optimaal bewaard blijft.

Vleespakket Poldervlees

Inhoud vleespakketten

We halen zelf het vlees weer op bij onze slager en vullen daarna de vleesdozen. Het vlees wordt naar verhouding over de dozen verdeeld. Een vleespakket weegt maar liefst 15 kilo en bestaat uit:

HaasbiefstukKogelbiefstukHollandse biefstuk
RosbiefEntrecoteRollade
SchnitzelSukadelapRiblap
Magere runderlapTartaarGehakt
RundervinkenHamburgersSoepvlees
SchenkelOssenworstjeRibeye
Braadworstjes

Blonde d’Aquitaine vleespakketten

Door het vlees grotendeels als volledig pakket te verkopen kunnen we de prijs van dit natuurlijke, eerlijke vlees betaalbaar houden en de dieren de verzorging geven waar ze recht op hebben.

Een vleespakket van Poldervlees weegt 15 kilo en kost met ingang van 1 januari 2024 € 220,00.

Voor dit geld weet u precies wat u eet. Een eerlijk en heerlijk stukje vlees. Langzaam gerijpt in de Eilandspolder. Vol van smaak.

Bijzondere rundvleesproducten

Niet al het vlees wordt verdeeld in de vleespakketten van Poldervlees. Er blijven ook bijzondere stukken over die los worden verkocht, zoals diamanthaas, bavette, longhaas, staartstuk, ossenstaart, runderwang, ribeye en tong.
Hebt u interesse in deze extra mooie stukken, vraag er gerust naar!

We zetten ons ervoor in om eerlijke producten rechtstreeks van de boerderij aan te bieden. Door deze korte lijnen is de herkomst van onze producten duidelijk herkenbaar. Zo weet u waar het eten op uw bord vandaan komt. Op deze manier willen we het vertrouwen in elkaar vergroten.

Weet wat u eet!

Vacuüm verpakt

Wat zijn de voordelen van vacuüm verpakken?
Met vacuüm verpakken wordt alle lucht uit de verpakking gehaald en dat heeft een hoop voordelen:

  • Het product blijft langer vers op een natuurlijke manier. Je kunt het dus langer in de koelkast bewaren.
  • Smaak en malsheid blijven gegarandeerd doordat alle sappen van het product in de verpakking blijven.
  • De verpakking is veel kleiner waardoor het weinig ruimte in koelkast en vriezer inneemt.
  • De verpakking beschermt het product tegen vriesbrand of uitdroging in de vriezer. Ontdooien gaat eenvoudig zonder verlies van vocht. Je kunt zelfs het in koud water leggen om versneld te ontdooien al is een dag van tevoren in de koelkast leggen het best.
  • Door het onttrekken van lucht en daarmee zuurstof aan de verpakking van het product, kan het product van kleur veranderen. Zodra je de vacuüm verpakking openknipt en er weer lucht bij komt, krijgt het product weer zijn originele kleur en geur terug. Er is dus niets mis met het product!

Waar moet ik rekening mee houden wanneer ik vlees bereid?

Door het vacuüm verpakken kun je het al eerder uit de vriezer halen, het blijft tot wel 1 a 2 weken goed in de koelkast. Ontdooi het vlees langzaam in de koelkast. Laat het vlees voor het gebruik op kamertemperatuur komen (een half tot 1 uur van tevoren uit de koelkast halen). Als je snel moet kun je het vlees in koud water leggen om versneld te ontdooien. Mals en mager spiervlees heeft een korte bereidingstijd anders wordt het taai. Afhankelijk van de mate van gaarheid duurt het bakken van bijvoorbeeld een biefstukje tussen de 2 en 5 minuten, een bieflap 5 tot 10 minuten.

  • Gebruik een pan met een dikke bodem waardoor de warmte goed verdeeld wordt. Het vlees moet er liefst precies in passen. Bij te grote pannen loopt je het gevaar dat het bakvet verbrandt.
  • Bak in olie en voeg iets later boter toe. Door later koude boter toe te voegen voorkom je dat de melkeiwitten in de boter verbanden. De boter zorgt voor een lekkere smaak maar de olie zorgt ervoor dat het heter kan worden zonder te verbranden. Wacht tot je boter goed bruin is en zorg er voor dat er geen schuim meer in je boter zit.
  • Bestrooi het vlees pas na het dichtschroeien met zout en kruiden. Zout onttrekt namelijk vocht aan het vlees.
  • Laat het vlees na het bereiden rusten. Leg stevig verhit vlees liever niet op een koud oppervlak, dan ‘schrikt’ het. De spiervezels zullen ontspannen en zo kunnen de vleessappen goed intrekken waardoor vlees mals blijft. Om het te laten rusten is het handig om het even losjes in aluminiumfolie te wikkelen of in de oven (op 65 tot 70 graden) even wat tijd te geven. In de folie houd je een tijd aan van 4 à 5 minuten; in de oven kan het zo’n 20 minuten op kracht (smaak) komen.
  • Gebruik kruiden of andere smaakmakers met mate. Ze kunnen de fijne smaak van het vlees gauw teniet doen.
  • Prik tijdens het braden niet in het vlees, want hierdoor verliest het vocht, maar gebruik een vleestang.
  • Indien er na het aanbraden water wordt toegevoegd, gebruik dan altijd warm water.

Wat kan een reden zijn wanneer het vlees taai is?

Mals en mager spiervlees heeft een korte bereidingstijd anders wordt het taai. Afhankelijk van de mate van gaarheid duurt het bakken van een biefstukje tussen de 2 en 5 minuten, een bieflap 5 tot 10 minuten. Vlees wordt malser als men het vlees na het bakken enkele minuten laat rusten in aluminiumfolie. Sappen verdelen zich dan beter door het vlees.